• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Άλογο Περσερόν

Άλογα
Άλογο Περσερόν

Η ράτσα αλόγου Περσερόν (Percheron) γεννήθηκε από τη διασταύρωση ανατολίτικων, κυρίως Αραβικών επιβητόρων, με τις τοπικές ράτσες στη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Το όνομά τους αυτά τα άλογα πήραν από την περιοχή Perche, η οποία έχει πολλές πεδιάδες και πλούσια βοσκοτόπια που είναι κατάλληλα για την εκπαίδευση και την ανατροφή τους. Η περιοχή αυτή βρίσκεται νότια από τις εκβολές του ποταμού Σηκουάνα.

Η διασταύρωση αυτή προέκυψε από την ανάγκη των κατοίκων για δυνατά και γρήγορα άλογα, τα οποία θα ήταν χρήσιμα στις ταχυδρομικές μεταφορές. Στην περιοχή Perche εκτρέφονταν και άλλες ράτσες αλόγων από διάφορες περιοχές της Γαλλίας, τα χαρακτηριστικά των οποίων ήταν η δύναμη και η αντοχή. Χάρη στην ομοιόμορφη εκπαίδευση και πλούσια διατροφή όλα αυτά τα άλογα μοιάζουν μεταξύ τους. Όμως, η διαφορά στα άλογα Περσερόν είναι αποτέλεσμα καταστάσεων, αναγκών και όχι μελετημένης και στοχευμένης αναπαραγωγής, εκτροφής.

Αυτή η ράτσα είναι δυνατή, κατάλληλη για εργασίες με αργό και μεσαίο ρυθμό, με άλλα λόγια κάτι ενδιάμεσο μεταξύ αλόγου για μεταφορά βαρέων φορτίων και αλόγου για γεωργικές εργασίες. Στη Γαλλία τα Περσερόν διακρίνονται από το ύψος - το μεγάλο, το μεσαίο και το μικρο Percheron. Τα πιο συνηθισμένη είναι τα μεσαία.

Σχολιασμοί 0
Αφήστε το σχόλιό σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Τα σχόλια επικυρώνονται πριν εμφανιστούν δημόσια.
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Δημόσια εμφανίζονται το Όνομα που θα δηλώσετε και το μήνυμά σας. Το email δεν εμφανίζεται.
Email Όνομα Σχόλιο