• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Διαπαιδαγώγηση

Γάτες
Διαπαιδαγώγηση
Όλα είναι μια συνήθεια για τα ζώα. 
Οι συνήθειες, καλές η κακές, αναπτύσσονται στη νεαρή ηλικία και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αλλάξουν, όσο ο καιρός περνάει. 
Έτσι, αν χρειαστεί κάτι να αλλάξει στις συνήθειες της, που συχνά γίνεται αναγκαίο αν αλλάξει και το περιβάλλον, αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για μια ενήλικη γάτα, όπως άλλωστε και για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. 
Τα πιο πετυχημένα και ευτυχισμένα άτομα, είναι αναμφισβήτητα αυτά που η διαπαιδαγώγηση τους τα βοήθησε να έχουν μια σχετική ελαστικότητα και προσαρμοστικότητα, σε σύγκριση με άλλα που μένουν στείρα προσηλωμένα και περιορισμένα σε ορισμένα πράγματα. 
Μια γάτα σωστά διαπαιδαγωγημένη, μα με προσαρμοστικότητα, είναι μια ευχαρίστηση να την έχεις στο σπίτι, ενώ αντίθετα, μια κακομαθημένη, καταντά μια πραγματική δοκιμασία για σας και κάτι απαράδεκτο για τους άλλους. 
Οι βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης που εφαρμόζονται στα παιδιά, έχουν επιτυχία και στις γάτες: σταθερότητα, αγάπη και φροντίδα. 
Μην ξεχνάτε, πως η γάτα έχει την τάση να θέλει να κυριαρχεί στο ζωτικό της χώρο, άλλα και να επιβάλλεται στους κατώτερους της, πρέπει να της δώσετε να καταλάβει, ότι δεν θα της επιτρέψετε να εξουσιάζει και εσάς. 

Σχολιασμοί 0
Αφήστε το σχόλιό σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Τα σχόλια επικυρώνονται πριν εμφανιστούν δημόσια.
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Δημόσια εμφανίζονται το Όνομα που θα δηλώσετε και το μήνυμά σας. Το email δεν εμφανίζεται.
Email Όνομα Σχόλιο