• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Μπούρμας καφέ

Γάτες
Μπουρμας καφε
ΤΡΙΧΩΜΑ: το χρώμα του κορμιού, στη γάτα που έχει φτάσει στην ωριμότητα, πρέπει να είναι ένα έντονο, στέρεο, σκούρο καφέ (σαν της φώκιας) με ελαφρά ανοιχτότερες αποχρώσεις στο στήθος και στην κοιλιά. Δεν πρέπει να έχει άσπρα, ή ραβδωτά σημάδια. Αυτό είναι επιτρεπτό, άλλα όχι επιθυμητό στα μικρά γατάκια. Τα αυτιά, ή μουσούδα και τα άκρα, πρέπει να είναι μόνο λίγο πιο σκούρα από την πλάτη. Στα νεαρά γατάκια το χρώμα είναι κάπως ανοιχτότερο, συνήθως. 
ΚΕΦΑΛΙ: το πρόσωπο πρέπει να είναι μια μέτρια σφήνα και η κορυφή του κεφαλιού, να είναι κάπως θολωτή ή στρογγυλεμένη. Από το πλάι (προφίλ) να έχει σπάσιμο στο σημείο που η μύτη συναντά το μέτωπο και επίσης να έχει ένα γερο σαγόνι. 
ΜΑΤΙΑ: μεγάλα, λαμπερά, μακρυά το ένα από το άλλο και λοξά προς τη μύτη. Το ιδεώδες χρώμα των ματιών, είναι έντονο, χρυσάφι κίτρινο, μα οι περισσότερες σημερινές Βιρμανικές γάτες αυτού του χρώματος, έχουν μάτια πρασινοκίτρινα. Πράσινες ρίγες στα μάτια θεωρείται ελάττωμα και έντονο πράσινο χρώμα ματιών θεωρείται πολύ σοβαρό ελάττωμα. 
ΑΥΤΙΑ: σχετικά μεγάλα, πλατιά στη βάση και ελαφρά στρογγυλεμένα στην άκρη. Το περίγραμμα του αυτιού, πρέπει να συνεχίζει το σφηνοειδές σχήμα του προσώπου. Ένα ισχνό σαγόνι είναι ελάττωμα. 
ΟΥΡΑ: μακρυά και κάπως μυτερή, άλλα όχι σαν της Σιαμέζας. Το σώμα όχι πολύ μεγάλο, κομψό και μακρύ (άλλα όχι τόσο μακρύ σαν της Σιαμέζας) και η ευκινησία έχει μια ιδιαίτερη αξία.