• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Τύπος Μάνξ

Γάτες
Τύπος Μάνξ
Χωρίς ουρά, με ψηλά τα οπίσθια άκρα, κοντή πλάτη και βαθιές λαγόνες, αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της γάτας Μάνξ, γιατί μόνο με αυτόν τον συνδυασμό, έχουμε το επιθυμητό πηδηχτό περπάτημα, σαν του κουνελιού. Οι γλουτοί, πρέπει να είναι ολοστρόγγυλοι σαν πορτοκάλι. Στον πιο καθαρό τύπο η έλλειψη ουράς είναι απόλυτη, και υπάρχει μόνο ένα βαθούλωμα εκεί που στις άλλες γάτες φυτρώνει η ουρά. 
ΤΡΙΧΩΜΑ: Το τρίχωμα μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε, όμως πρέπει να εναρμονίζεται με το χρώμα των ματιών. Οι Μάνξ που παρουσιάζουν χρώμα πιτσιλωτό, δίχρωμο, ή κάποιο άλλο αναγνωρισμένο, όχι ενιαίο χρωματισμό, πρέπει να συμφωνούν με τα γενικά πρότυπα που έχουν καθοριστεί για κάθε συνδυασμό, άλλα το χρώμα το λαβαίνουμε υπόψη μας, μόνο όταν θέλουμε να κάνουμε επιλογή ανάμεσα σε είδη που κατά τα άλλα είναι εξίσου καλά. Το τρίχωμα είναι διπλό, δηλαδή μαλακό και αραιό σαν του κουνελιού με ένα μαλακό παχύ υπόστρωμα. 

Σχολιασμοί 0
Αφήστε το σχόλιό σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Τα σχόλια επικυρώνονται πριν εμφανιστούν δημόσια.
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Δημόσια εμφανίζονται το Όνομα που θα δηλώσετε και το μήνυμά σας. Το email δεν εμφανίζεται.
Email Όνομα Σχόλιο