• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Εξοικονόμηση ενέργειας και κατοικίδια

Παρατηρήσεις - Συμβουλές
Η εξοικονόμηση ρεύματος είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους καταναλωτές και πολύ περισσότερο εκείνους που έχουν κατοικίδια ζώα. Πραγματικά, πόσο μας έχει απασχολήσει η περίσσεια κατανάλωση ρεύματος όταν συγκατοικούμε με ένα ζώο; Έχετε σκεφτεί κατά πόσο επιβαρύνεται ο λογαριασμός ρεύματος και κατ' επέκταση πόσα περισσότερα χρήματα πρέπει να πληρώνουμε; Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Από την στιγμή που ζεις με ένα ζώο, είναι λογικό να μοιράζεσαι και την ενέργεια που παρέχεται σε ένα σπίτι. Η ύπαρξη ενός κατοικίδιου προϋποθέτει φροντίδα, οργάνωση και κάποια επιπλέον έξοδα όπως είναι το φαγητό, διάφορα αξεσουάρ, επιπλέον κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κλπ. Έτσι η ανάγκη για μείωση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται επιτακτική.
 
Η χρήση ηλεκτρικών αξεσουάρ όπως (κουρευτική μηχανή, ηλεκτρική χτένα, λάμπες θέρμανσης, ηλεκτρική κουβέρτα, ηλεκτρικές συσκευές καλλωπισμού, επιπλέον χρήση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα κ.α.), δημιουργεί μια έξτρα επιβάρυνση στο λογαριασμό ρεύματος. Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή φροντίδα του αγαπημένου μας ζώου, προσπαθούμε ταυτόχρονα να βρούμε τις καλύτερες λύσεις στην καλύτερη τιμή.

Φθηνό ρεύμα για τα κατοικίδια

Το φθηνό ρεύμα είναι ένα από τα θέματα που δεν απασχολεί μόνο τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Απασχολεί και το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο (Ξενοδοχεία κατοικίδιων, χώροι φιλοξενίας, καταστήματα πώλησης κλπ.) και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Η επιλογές που έχουμε για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Από την στιγμή που απελευθερώθηκε η αγορά στην προμήθεια ρεύματος, έχουν εισαχθεί στο χώρο αρκετές ιδιωτικές εταιρείες. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος και τα πακέτα προσφορών για φθηνό ρεύμα είναι άκρως δελεαστικά. Οι χαμηλές τιμές ρεύματος δεν αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για την επιλογής ενός παρόχου. Τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από κάποιες δεσμεύσεις όπως(Χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ρήτρα ΟΤΣ ή ρήτρα Αναπροσαρμογής, εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών, πάγιο ή συνδρομή κλπ).
 
Οι προσφορές για οικονομικό τιμολόγιο απευθύνονται σε καταναλωτές που ενδιαφέρονται είτε για οικιακή, είτε για επαγγελματική χρήση. Για να έχετε το μέγιστο κέρδος από μια πιθανή αλλαγή παρόχου θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να στηρίξετε την επιλογή σας στις δικές σας ανάγκες. Αφιερώστε λίγο χρόνο, για να συγκρίνετε προσφορές και άλλων παρόχων. Ζητήστε διευκρινήσεις σε ότι δεν καταλαβαίνετε. Βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα με το πιο χαμηλό κόστος τιμολογίου και εξοικονομήστε χρήματα.
 
Προς το παρόν η δυνατότητα επιλογής εναλλακτικού προμηθευτή ρεύματος υφίσταται μόνο στις περιοχές που είναι διασυνδεδεμένες με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.