• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Άρα μαρακάνα

Πτηνά
Άρα μαρακάνα
   (Ara maracana) 
Με μήκος 44 εκατοστά ο μαρακάνα που είναι γνωστός και σαν ο άρα με την κόκκινη πλάτη είναι από τους μικρότερους του είδους του. Κατάγεται από τα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας, τα ανατολικά της Παραγουάης και τα πιο βορειοανατολικά μέρη της Αργεντινής. Τόσο κοντά στην ακτή όσο και κατά μήκος των ποταμών ο άρα με πλάτη κόκκινη ήταν παλαιότερα ιδιαίτερα διαδεδομένος. 
Σήμερα είναι διαδεδομένος στις απομονωμένες δασικές περιοχές της εσωτερικής χώρας. Άλλα και εκεί με την εκρίζωση των δασών ο βιότοπος του περιορίζεται συνεχώς. 
Ο άρα μαρακάνα έχει ευχάριστο χαρακτήρα και μεγάλο γλωσσικό ταλέντο. Η φωνή του δεν είναι τόσο δυνατή όσο των περισσότερων άρα. Η εκτροφή συνήθως είναι επιτυχημένη. Όπως αναφέρει ο de Grahl, ο λάτρης των παπαγάλων Franz Veser από το Tettnang εξέθρεψε από ένα ζευγάρι μέσα σε 16 χρόνια συνολικά 104 μικρά. Αυτό είναι ένα σχεδόν απίστευτο αποτέλεσμα άλλα δείχνει τι είναι ικανό να κάνει ένα αρμονικό ζευγάρι. Η επώαση σε αυτούς τους άρα διαρκεί 24 μέχρι 26 ημέρες, τα μικρά μένουν στο κουτί της φωλιάς 8 μέχρι 9 εβδομάδες. 

Σχολιασμοί 0
Αφήστε το σχόλιό σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Τα σχόλια επικυρώνονται πριν εμφανιστούν δημόσια.
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Δημόσια εμφανίζονται το Όνομα που θα δηλώσετε και το μήνυμά σας. Το email δεν εμφανίζεται.
Email Όνομα Σχόλιο