• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Τσιντσιλά γάτα

Γάτες
Τσιντσιλά γάτα
Είναι από τις πιο όμορφες μακρότριχες. 
Τρίχωμα - ολόασπρο από κάτω το υπόστρωμα, και από πάνω στη ράχη, τα πλευρά, και τα αυτιά, σκεπασμένο με τρίχες μαύρες. Η ουρά πρέπει να είναι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει μια παραλλαγή, στην οποία οι μαύρες άκριες, εμφανίζονται σαν μπλε. Αυτή η μπλε ποικιλία δεν αναγνωρίστηκε ακόμη επίσημα. Ένας απόλυτα αντιπροσωπευτικός τύπος τσιντσιλά, λάμπει σαν ασήμι. Τα πόδια, μπορεί να έχουν ελαφρές ασημένιες σκιές, άλλα το πηγούνι, οι τούφες των αυτιών, το στομάχι και το στήθος πρέπει να είναι κάτασπρα. Ραβδώσεις, ή αποχρώσεις καφετιές ή κρεμ δεν πρέπει να υπάρχουν. Η άκρη της μύτης πρέπει να είναι κόκκινο κεραμίδι και το γυμνό δέρμα στα βλέφαρα και στα πόδια να είναι μαύρο ή σκούρο καφέ. 
Κεφάλι - δεν έχει καθόλου την τυπική στρογγυλάδα των μακρότριχων που είναι τόσο τέλεια στις μπλε και μαύρες, μα αυτή η ατέλεια, θα ξεπεραστεί με τον καιρό και δεν μειώνει την χαριτωμένη και παραμυθένια ομορφιά αυτής της ποικιλίας. 
Μάτια - εκφραστικά σμαραγδένια ή γαλαζοπράσινα. 

Σχολιασμοί 0
Αφήστε το σχόλιό σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Τα σχόλια επικυρώνονται πριν εμφανιστούν δημόσια.
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Δημόσια εμφανίζονται το Όνομα που θα δηλώσετε και το μήνυμά σας. Το email δεν εμφανίζεται.
Email Όνομα Σχόλιο