• Οι τετράποδοι φίλοι μας

Ανοιχτοκόκκινος άρα

Πτηνά
Ανοιχτοκόκκινος άρα
(Ara macao) 
Με μήκος 85 εκατοστά αυτός ο γνωστός και σαν Αρανκάγκα, χρωματισμένος με κόκκινο της φωτιάς άρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σίγουρα έχει τα λαμπρότερα χρώματα του γένους του. Η πατρίδα του φτάνει από το Νότιο Μεξικό μέσα από την Κεντρική Αμερική μέχρι την βορειοανατολική Βολιβία. Ζει ανατολικά των Άνδεων και στην Βραζιλία εκεί που πηγάζει ο Αμαζόνιος. Όπως και οι άλλοι άρα περνάει τη ζωή του στις κορυφές των δέντρων. Ακόμα και τη κουφάλα της φωλιάς του την ροκανίζει σε ύψος μεγαλύτερο των 10 - 20 μ. στους κορμούς των δέντρων. 
Σαν σύντροφος είναι ιδιαίτερα φιλικός. Γίνεται πολύ αφοσιωμένος και μαθαίνει επίσης λίγο να μιλάει. Η εκτροφή ήταν ήδη συχνά επιτυχημένη, τον τελευταίο καιρό μάλιστα τακτικά με μεγάλη απόδοση. 
Γεννάει 2 μέχρι 3 αυγά. Αυτά τα κλωσάει μόνο το θηλυκό. Μετά από 26 μέχρι 28 ημέρες τα μικρά βγαίνουν από τα αυγά. Τις περισσότερες φορές είναι μόνο 1 μέχρι 2 και μένουν στο κουτί της φωλιάς περίπου 3 μήνες. Ανατρέφονται από τους γονείς με μεγάλη φροντίδα. 

Σχολιασμοί 0
Αφήστε το σχόλιό σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Τα σχόλια επικυρώνονται πριν εμφανιστούν δημόσια.
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Δημόσια εμφανίζονται το Όνομα που θα δηλώσετε και το μήνυμά σας. Το email δεν εμφανίζεται.
Email Όνομα Σχόλιο